Španielska kuracia panvica
¡Hola! Poďte dnes ochutnať kuchyňu s nádychom španielskych chutí. Kombinácie paprík a olív je pre naše končiny nezvyčajná, ale jedlo je vynikajúce a v zime krásne zahreje.
Porcie: 4
Čas na prípravu surovín: 5 minút
Doba prípravy jedla: 45 minút
Kroky: 4 a 5
Suroviny
- olej v spreji
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, rozotreté
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké plátky
- 1 žltá paprika, nakrájaná na tenké plátky
- 175 g húb, nakrájaných na plátky
- 640 g kuracích pŕs, nakrájaných na plátky
- 1 polievková lyžica papriky
- 200 ml Golden Vegetable alebo kuracieho vývaru
- 400 g konzervovaných paradajok (plechovka)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- niekoľko vetvičiek tymiánu
- 2 malé cukety, nakrájané na silnejšie plátky
- 8 čiernych olív
- 260 g zemiakov, ošúpaných a nakrájaných na veľké kúsky
- petržlenová vňať, nadrobno nasekaná
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Veľkú panvicu ľahko postriekajte olejom a rozpáľte na stredný výkon. Cibuľu, cesnak a papriky za občasného miešania restujte 6 – 8 minút, pokiaľ nezmäknú.
- Pridajte huby a mäso a restujte ďalších 5 minút. Dvakrát alebo trikrát mäso otočte, pokiaľ nezhnedne.
- Pridajte papriku a osmahnite. Zhruba po 1 minúte primiešajte vývar a paradajky, paradajkový pretlak a tymián.
- Priveďte k varu, ohrejte na mierny výkon a pridajte cukety. Varte 30 minút, alebo pokiaľ nie je kura dôkladne upečené a omáčka nezhustne. Pridajte olivy a väčšinu petržlenovej vňate a dochuťte soľou a korením.
- Medzitým uvarte zemiaky v osolenej vode. Dobre sceďte a podávajte s kuracou zmesou posypanou zvyšnou petržlenovou vniatkou.
Variácie
- Namiesto bielej vyskúšajte červenú cibuľu. Môžete použiť tiež zelenú alebo bielu papriku namiesto červenej a žltej.
- Namiesto plechovky normálnych paradajok skúste kríčkové.
- Namiesto čiernych olív môžu byť zelené.
Energia (kcal) Bielkoviny (g) Tuky (g) Sacharidy (g)
350,7 44,9 6 30,8